Jyllands-Posten

Kæmpe-Porsche med sportsvogn­s-dna

Helt ny Porsche Cayenne præsentere­t på toppen af fabrikkens museum i Stuttgart. Mere 911-dna end nogensinde før, hævder fabrikken.

-

lignede en 911’er, som havde forspist sig i bagepulver. Men den viste sig levedygtig som den mest sportslige og velkørende SUV på markedet og blev en af redningspl­ankerne for den sydtyske fabrik, der også har solgt godt af modellen i Danmark. Helt fri for kritik var anden generation heller ikke, flere fandt, at bagenden var blevet lidt for asiatisk i sin fremtoning. Det er åbenbart ikke omkostning­sfrit for Porsche at lave en stor SUV, for flere tyske medier spekulerer også i, at den nye tredje generation virker lidt anonym. Lille evolution af designet Designet læner sig meget op ad den eksisteren­de Cayenne, der kom i 2010. Men især luftindtag­et foran er større, og bilen har en vis lighed med Panamera. Bagtil er der mere nyt, bl.a. med et markant lygtebånd, som vi kender fra 911 og Panamera.

Forlygtern­e er altid af full LED-typen, men ekstraudst­yrslisten omfatter bl.a. matrix-LED, der indeholder 84 enkelte LED-dioder.

Akselafsta­nden er øget, bilen er blevet lidt længere, men også lavere, samtidig med at længden af selve taget er strakt ud.

»Dermed fremstår Cayenne mere sportslig og atletisk, men også elegant,« sagde designchef Michael Mauer.

Teknisk deler Cayenne platform med Audi Q7 og Bentley Bentayga, og det betyder samtidig, at bilen er blevet op til 65 kg lettere, samtidig med at materialer­ne er blevet stivere, til gavn for kø-

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark