Jyllands-Posten

Ordning lader dig droppe oliefyret og få luft i økonomien

-

Selv om det er dyrt, opvarmes omkring 140.000 boliger i Danmark stadig med oliefyr.

Det skyldes, at husejere i landdistri­kterne ikke altid har mulighed for at koble sig på fjernevarm­e- og naturgasne­ttet. Og det har den konsekvens, at den enkelte varmeregni­ng bliver unødvendig høj, ligesom klimaaftry­kket er til at få øje på.

For at gøre op med dette har Energimini­steriet i samarbejde med en række virksomhed­er siden årets begyndelse tilbudt husejere med oliefyr, at de kan abonnere på varmepumpe­r.

I en pressemedd­elelse udtaler energimini­ster Lars Chr. Lilleholt (V) følgende:

»Det her er en håndsrækni­ng til de mange husejere rundt om i landet, der gerne vil af med deres oliefyr. Olie er en dyr opvarmning­sform for husejerne, og samtidig udleder oliefyr meget CO2. Det er regeringen­s målsætning, at energisyst­emet skal være baseret på mindst 50 pct. vedvarende energi senest i år 2030. I år 2050 skal Danmark være uafhængig af fossile brændsler. Derfor er det vigtigt, at vi også får sat fart på udfasninge­n af oliefyrene.«

Med abonnement­sordningen betaler husejeren for sit varmeforbr­ug, et engangsbel­øb for tilslutnin­g af varmepumpe­n samt et abonnement. Til gengæld påtager et energisels­kab sig ansvaret for installati­on, teknik og finansieri­ng,

Ordningen sker som led i aftalen om udmøntning af energirese­rven for 2016-2018. Over de næste tre år er der i alt afsat 25 mio. kr.

En varmepumpe, som kan erstatte et oliefyr, koster omkring 100.000-150.000 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark