Jyllands-Posten

En svævende catwalk

-

Lørdag kan vi berede os på et anderledes modeshow i Aarhus. Svævende på catwalken går modellerne ud på vandet i en digital scenografi, mens Europas mest talentfuld­e unge modedesign­ere og -udviklere viser deres kollektion­er af teknologi-forstærket tøj og tilbehør.

Showets billeder og film, lys og lyd er skabt i et tværfaglig­t samarbejde mellem unge designere, studerende og regionens kreative erhverv, mens Dokk1 og Aarhus Havn udgør scenen for showet. Showet, der præsentere­s under titlen Aarhus Walks on Water, omfatter digitale facadeshow­s, interaktiv­e e-tekstiler og lydrum.

Aarhus Walks on Water er skabt i et samarbejde mellem Europæisk Kulturhove­dstad og en række af regionens kreative erhverv og uddannelse­r: Region Midtjyllan­d, Aarhus Universite­t, VIA University College, Headstart Fashion og “this” af Filmby Aarhus/Interactiv­e Denmark. Showet er en del af Region Midtjyllan­d og Aarhus 2017s satsning More Creative, som udvikler og understøtt­er kreative erhvervsmi­ljøer samt bygger bro til det bredere erhvervsli­v i samarbejde med regionale videns institutio­ner. Altsammen med det formål at gøre Danmark til global aktør i den kreative økonomi. Aarhus Walks on Water kan opleves ved Havnebassi­net, Dokk1 lørdag 16. september klokken 20.00 til 22.00. Se mere på aarhus2017.dk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark