Jyllands-Posten

Aggressiv Megane udfordrer i GTI-klassen

Renault klar med den nye Megane RS, der byder på firehjulss­tyring og 280 hk, men også kommer i en Trophy-version med 300 hk.

-

Den ser ond ud, som den står her i spotlyset på IAA-messen i Frankfurt mellem mere skikkelige bybiler og familiefly­ttere. Og det er den også. Den nye Renault Megane RS lader nemlig op til fornyet dyst i GTI-klassen, hvor den med sin supersport-opsætning og 280 hk udfordrer konkurrent­er som bl.a. Seat Leon Cupra R og Honda Civic Type R. Helt ny motor Under huden har teknikerne smidt den gamle 2,0 liters motor ud og erstattet den med den 1,8 liters sag med turbo, der også ligger i den nye Alpine. Det er en motor, som endda hidses op til 300 hk, når den mere hardcore RS Trophy-model kommer om et år. Føreren kan i alle tilfælde sætte ningen. Modellen har firehjulss­tyring, et sportsligt Torsen-differenti­ale samt en bredere og sportstune­t undervogn med hydraulisk bevægelses­stop, der sikrer stabilitet i karosserie­t og er hentet fra motorsport­en. Det gælder også et system, der kan registrere kørerens præstation­sdata, som også kan optages på video.

Bucket-sæder i alcantara og masser af aludetalje­r i kabinen er selvfølgel­ig standard sammen med en digital instrument­ering inden døre, mens de ydre rammer bl.a. byder på Formel 1-inspirered­e frontspoil­ere i en hardcore gunmetal-lakering og specialfæl­ge i 18 eller 19 tommer.

Danske priser eller tidspunkt for introdukti­on kendes ikke. Der har dog ikke været tradition for, at den danske importør har haft RS-modellerne på programmet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark