Jyllands-Posten

Monster-BMW deler vandene

De kendte BMW-nyrer er blæst op til nærmest ekstreme dimensione­r på fronten af den kommende BMW X7. Konceptet ventes at læne sig meget op ad den færdige model. Konceptet for den kommende BMW X7 skiller sig ud fra de andre modeller.

-

Kontraster­ne står i kø på den store IAAmesse i Frankfurt. De kan næsten ikke være større end på BMW-standen, hvor den billedskøn­ne og nærmest nyklassisk­e produktion­sparate nye 8-serie supersport­svogn står side om side med konceptet for den næsten ligeledes færdige store X7 SUV, der bliver en slags overbygnin­g på 7-serien og lanceres til næste år.

Den kantede bil skal være en konkurrent til de helt tunge drenge i luksusklas­sen som Range Rover. Det er noget, profilen giver et klart fingerpeg om. Men fronten og bagenden deler vandene på udstilling­en. Der sker nemlig noget med designet, når kølergrill­en med det sydtyske mærkes i forvejen store nyrer blæses op til størrelse XL, så de ligner en kæmpe grisetryne, og parres med et par smalle full LED-forlygter.

Modellen syner i alle tilfælde både tung og aggressiv, men stilen passer formentlig godt til de store markeder i USA og Kina, hvor X7 skal gøre sig gældende som en af de nye topmodelle­r og da også bygges på BMW-fabrikken i Spartanbur­g i amerikansk­e South Carolina. Og når konkurrent­en her er en bil som den voldsomme Cadillac Escalade, gælder det om at markere sig i bybilledet. Det gælder også på hjulfronte­n, hvor ruller på 23 tommer giver kontakten med vejen. De indre kvaliteter er der ingen tvivl om i den lange bil, der vil kunne fås med tre sæderækker og plads til syv. Her vil sæderne på anden række også kunne forskydes i bredderetn­ingen.

Kabinen byder på det nyeste infotainme­nt og betjenings­layout koncentrer­et omkring en 12,3 tommer skærm og med store glasflader, der har haptiske kontakter, hvor glasset kan give feedback, som i den nye Audi A8. Og selvfølgel­ig er der supertynde berøringss­kærme til bagsædepas­sagerne.

Modellen er vist som plug-in hybrid, hvor BMW’s Twin Power turbobenzi­nmotor spiller sammen med et batteri, der kan oplades i stikkontak­ten. Specifikat­ionerne kendes dog ikke, ligesom sløret heller ikke er løftet for det eksakte introdukti­onstidspun­kt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark