Jyllands-Posten

Dramatisk koncept antyder ny Kia Ceed

Kia vil med konceptbil­en Proceed gentænke den sportslige hatchback og vise takterne for den næste Ceed, der kommer i 2018. Designet er dramatisk i Kia Proceed, men linjer og karrosseri­former vil gå igen i modelprogr­ammet for den næste Ceed, der kommer i 2

-

Det er svært at forestille sig, at en familiemod­el i mellemklas­sen har noget til fælles med det dramatisk designede Proceed-koncept, som Kia netop har løftet sløret for på den store IAA-biludstill­ing i Frankfurt.

Men det er ikke desto mindre meningen, lyder meldingen fra det koreanske mærkes chefdesign­ere om modellen, der minder om en shooting brake – en coupéagtig stationcar – fra de mere eksklusive producente­r. I alle tilfælde vil en række elementer være at finde i den nye generation af Kia Ceed, som lanceres til næste år. Man skal ikke underkende meldingern­e. Kia har med den spektakulæ­re Stinger-model vist, at mærket har modet til at gå nye veje, mens Hyundai i30 fastback, som er en slags coupéagtig version af den nye i30-modelrække skal give lidt premium- touch. Konceptbil­en, der er en ny biltype hos Kia, er udviklet af Kias europæiske designcent­er i Frankfurt. Den forlængede ”hothatch” (hvilket dækker over en sportslig hatchback) har en lav taglinje, muskuløse former og et kompakt design. Den har et såkaldt ”sharkblade”-design som forstærkni­ng af karrosseri­et i stedet for B-stolper.

Proceed er lakeret i den specielle ”Lava Red”, som består af adskillige håndlakere­de lag i farverne sort, sølv med kromeffekt og rødtonet lak. Indvendigt er kabinen inspireret af haute couture-branchen, og det ser vi nok ikke så gennemført i den endelig model. De fire sæder med delt ryglæn har således indtræk i håndsyet sort stof, mens dørbeklædn­ingerne er udført i håndmalet satin, og tasterne på instrument­panelet har finish i riflet aluminium.

Kia Ceed er da også tidligere kommet i en tredørs sportslig hatchback, og det er den modeltype, som designerne nu tænker videre på. Nu venter vi så bare på en rigtige Proceed.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark