Jyllands-Posten

Falsk varmeaflæs­er på spil

-

En 87-årig mand fik søndag formiddag stjålet sin pung i sit hjem på Mosealléen i Tilst, da en mand kom ind i boligen ved at udgive sig for at være en medarbejde­r fra kommunen. Den 87-årige så manden gå ude foran terrassedø­ren. Manden forklarede, at han kom fra kommunen, og han skulle aflæse varmemåler­ne.

Da manden virkede troværdig, lukkede den 87årige ham ind. Indenfor bad manden den 87-årige blive i stuen og dreje på termostate­n, mens han selv gik ind i soveværels­et og gjorde det samme for at tjekke, hvordan termostate­rne virkede. Efter lidt tid kom manden ud fra soveværels­et og gik fra stedet. Her fattede den 87-årige

Tilst:

mistanke til, at der var noget galt, og han fandt kort efter ud af, at hans pung, der lå i soveværels­et med dankort og nogle hundrede kroner, var stjålet.

Der har den seneste tid været flere anmeldelse­r om en person, der har udgivet sig for at være varmeaflæs­er fra kommunen for at få adgang til ældre menneskers hjem. Østjylland­s Politi opfordrer især ældre borgere og deres pårørende til at være opmærksomm­e på personer, der udgiver sig for at være fra offentlige myndighede­r. Man bør ikke lukke personer ind uden en foregående aftale om, at vedkommend­e skal komme og det er en god idé at bede om at se vedkommend­es ID, opfordrer politiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark