Jyllands-Posten

Gyldendal betaler Tiderne Skifter-forfattere tilbage

-

En ny fase er indtrådt i den verserende sag mellem forlaget Gyldendal og Claus Clausen, grundlægge­r og tidligere ejer af forlaget Tiderne Skifter.

Gyldendal har sendt efterbetal­inger til de forfattere, der hidtil er udkommet på Tiderne Skifter, og som vurderes at være blevet snydt for honorarer.

Ifølge Mediawatch.dk har forfattere og oversætter­e modtaget beløb i størrelses­ordenen 20 kr. til 80.000 kr.

Gyldendal købte Tiderne Skifter i 2016 og annoncered­e, at det skulle drives videre som selvstændi­gt forlag, men efter en gennemgang af forlagets regnskaber valgte Gyldendal tidligere i år at afskedige de tre ansatte på Tiderne Skifter og stævne den hidtidige ejer, Claus Clausen.

Ifølge Gyldendal havde Clausen forsømt at udbetale honorarer for flere millioner til forfattere i ind- og udland, mens Clausen selv

Litteratur:

vurderede, at der højst var tale om 100.000 kr. om året i løbet af de 15 år, han havde været eneejer af forlaget.

Claus Clausen vurderer over for Politiken, at den igangværen­de tilbagebet­aling bekræfter, at hans eget skøn var tættere på sandheden, og Gyldendal bekræfter, at det samlede beløb er lavere end først udmeldt.

Forlaget ønsker dog ikke at oplyse, hvor meget der samlet set er blevet tilbagebet­alt til Tiderne Skifterfor­fatterne.

»Claus Clausen har i nogle tilfælde gjort opmærksom på forhold, som det ikke var muligt for os at afdække i det enorme bilagsmate­riale, men jeg kan ikke sige, hvor store beløb vi i alt har udbetalt. Det er et anliggende mellem Claus Clausen, forfattern­e og os,« siger koncerndir­ektør i Gyldendal Elisabeth Nøjgaard til Politiken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark