Jyllands-Posten

Drøn på udsalg af mikrobiler før deadline

Kunder står i kø for at købe de mikrobiler, der får en stor stigning som følge af de nye afgifter. Importører melder om rekordsalg.

-

Anders Tystrup,« der er pressechef hos Toyota,

Han kan af konkurrenc­emæssige hensyn ikke oplyse, hvor mange Aygo, der er solgt, siden de nye afgifter blev meldt ud fredag 21. september. En enslydende melding lyder fra Citroën. »Interessen har været stor. Vi solgte 60 C1’ere bare den første dag, efter at de nye afgifter blev meldt ud, og vi har solgt rigtig mange i de efterfølge­nde dage,« siger Trine Krastrup, som er pressechef hos Citroën.

Sidst på ugen havde Citroën solgt 3-400 biler, og forventnin­gen er at sælge 800 C1’ere til og med mandag. I hele 2016 blev der solgt 3.826 Citroën C1. Stort salg af Kia-model Hos Kia er der også mange flere kunder til mikrobiler end normalt. Her bliver der normalt solgt 15-20 Picanto om dagen. Det tal faldt til cirka ti biler om dagen, mens forhandlin­gerne om den nye aftale om bilafgifte­rne stod på, men har den sidste uges tid været oppe på 40 biler dagligt. Her var sidst på ugen solgt 288 Picanto.

»Vi har ikke solgt ret mange biler de sidste par uger. Men nu kommer der en ketchup-effekt. Mange har været i kontakt med forhandler­ne og i en søgeproces. Her, hvor det står klart, at Picanto vil stige, kan de se, at det er nu, der skal handles,« siger Lene Mejdal Iversen, der er PR-koordinato­r hos Kia Import Danmark. Langt flere eksempler Hvis du er interesser­et i en Opel Karl, så kan det også give god mening at skynde dig ned til Opel forhandler­en og købe en Karl senest den 2. oktober. Efter den 3. oktober stiger prisen nemlig til 106.920 kr. for en 1,0 Enjoy. Den koster 99.990 kr. i dag.

Hvis du er på jagt efter en Suzuki Celerio, bliver den op til 9.000 kr. dyrere fra 3. oktober.

Hos Hyundai stiger den fine I10-model fra 109.995 kr. til 115. 715 kr., og der er således 5.720 kr. at spare ved at få den købt og indregistr­eret inden 3. oktober.

Hos Fiat Danmark har man bedt forhandler­ne om at forsøge at få lageret af især Pandaer ryddet, inden priserne stiger, men har ikke noget specielt stort lager af de små Pandaer.

Hos Ford Danmark, hvor man har Ka+ i programmet, er man endnu ikke klar med priser på denne, men alt tyder på, at den vil stige på niveau med de fleste øvrige mikrobiler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark