Jyllands-Posten

Dyrlæge fra Mols kan blive årets dyreven

-

Dyrlæge Anne-Marie Madsen, der bor i Vrinners på Mols, befandt sig i sommer på Grønland i en vikarstill­ing som embedsdyrl­æge, da et klippestyk­ke på størrelse med 42 fodboldban­er faldt i havet og forårsaged­e en tsunami, der oversvømme­de tre bygder i Nordvestgr­ønland.

»Der er huse, der bliver skyllet helt væk, og folk bliver evakueret fra områderne. Men der er også en masse slædehunde, som bliver efterladt tilbage ved husene,« fortæller Anne-Marie Madsen, der nu er nomineret til Årets Dyreven 2017, som Dyrenes Beskyttels­e afholder, i underkateg­orien Årets Dyrehelt.

Sammen med Arktisk Kommando planlagde hun nemlig, hvordan slædehunde­ne skulle evakueres fra bygderne, hvor hundene skulle placeres i byen Uummannaq, så der var mindst mulig smitterisi­ko mellem dem og de oprindelig­e slædehunde i byen, og hvordan der kunne transporte­res nok foder og vand til de 200-300 evakuerede slædehunde.

»Det, jeg gjorde, var bare mit arbejde. Så jeg har ikke tænkt mere over, at der er nogen, der har nomineret mig til sådan en pris. Og det er ikke noget, som jeg bruger meget tid på,« lyder det beskedent fra Anne-Marie Madsen.

Man kan stemme til og med 12. oktober på www.dyrenesbes­kyttelse.dk. Vinderne i kategorier­ne og hovedvinde­ren afsløres i november.

Vrinners:

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark