Jyllands-Posten

Regeringen opgiver omstridt sparekrav til almennytti­ge foreninger

-

Efter hård kritik fra foreningsd­anmark og politiske modstander­e opgiver regeringen nu dens forslag om at spare omkring 100 mio. kr. på almennytti­ge foreninger. Det oplyser skattemini­ster Karsten Lauritzen (V) i et skriftligt svar til Jyllands-Posten.

»Der har været massiv kritik af forslaget om at spare på momskompen­sationen, og den kritik har vi lyttet til. Derfor har vi taget besparelse­sforslaget af bordet, sådan at ordningen fortsætter,« skriver han.

Beslutning­en kommer blandt andet, efter at Socialdemo­kratiet onsdag meddelte regeringen, at partiet ikke vil støtte forslaget. Heller ikke Dansk Folkeparti kunne støtte modellen, som dermed ikke havde flertal.

I sit finanslovs­forslag for næste år lagde VLAK-regeringen ellers op til at fjerne den nuværende momsrabat til almennytti­ge foreninger, som gør, at en lang række ngo’er og andre frivillige organisati­oner kan få momsrabat, når de køber ind. I stedet skulle der oprettes en mindre pulje, som foreninger­ne kunne søge.

Men forslaget blev som beskrevet i Jyllands-Posten mandag mødt med ramaskrig fra foreninger og organisati­oner som Mødrehjælp­en, Røde Kors, Børnefonde­n, Danmarks Idrætsforb­und, KFUM-Spejderne og flere kirkelige organisati­oner, som risikerer at blive ramt på pengepunge­n.

Momskompen­sation:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark