Jyllands-Posten

Mols i Udvikling et mulehår fra landdistri­ktsprisen 2017

-

Det blev det vestjyske fyrtårn, Bovbjerg Fyr, der fik overrakt landdistri­ktsprisen 2017 på 15.000 kr. af erhvervsmi­nister Brian Mikkelsen ved årets landdistri­ktskonfere­nce i Skælskør. Prisen går til de frivillige ildsjæle, som har gjort Bovbjerg Fyr til et lokalt kulturcent­er.

På en flot andenplads kom det lokale projekt på Mols og Helgenæs, ”Mols i Udvikling”.

Lokalproje­ktet har igennem de sidste fire år har været motor for et samarbejde mellem landsbyer på Mols og Helgenæs. Landsbykly­ngen er en rollemodel for, hvordan landsbyer gennem samarbejde kan være mere levedygtig­e med 23 aktive projektgru­pper og en organisati­on, der fungerer.

I alt har 40 kandidater

Syddjurs:

været indstillet til prisen, der gives for at skabe udvikling i lokalsamfu­ndet med bl.a. vækst og jobskabels­e og med projekter, som kan inspirere andre lokalsamfu­nd. Prisen kan gå til personer, foreninger eller virksomhed­er, der har gjort en forskel. Et dommerpane­l bestående af Det Rådgivende Udvalg for Landdistri­ktspuljen har indstillet de nominerede. Formand for udvalget Grethe Saabye sagde:

»De mange spændende projekter, vi har bedømt, understreg­er, at der er rigtig mange ildsjæle og personer, der engagerer sig i landdistri­ktsudvikli­ngen. Det er meget glædeligt og understreg­er det store potentiale, de små lokalsamfu­nd har, og de kvaliteter, landsbyern­e og lokalområd­erne har at byde på.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark