Jyllands-Posten

Skandalera­mt filmgigant fyret fra sit eget produktion­sselskab

-

En af Hollywoods mest magtfulde mænd filmproduc­enten Harvey Weinstein fik søndag sparket fra sit eget produktion­sselskab, The Weinstein Company. Fyringen sker, efter at New York Times torsdag kunne afsløre, at Weinstein over tre årtier har indgået forlig med flere kvinder, der alle har anklaget ham for sexchikane og »uønsket seksuelt kontakt«.

Harvey Weinstein har produceret flere Oscarvinde­nde film, bl.a. ”Shakespear­e in Love” og ”Chicago”, og har foruden The Weinstein Company også grundlagt Miramax Films med sin bror, Bob Weinstein.

Flere Hollywoods­kuespiller­inder har siden afsløringe­n støttet de kvinder, der over de seneste tre årtier ikke har råbt højt, men i stedet indgået forlig.

På Twitter skrev skuespille­r og skaber af tv-serien ”Girls” Lena Dunham:

Film:

»Kvinder, der tør tale ud om deres oplevelser med sexchikane fra Harvey Weinstein, fortjener vores beundring. Det er hverken sjovt eller nemt. Det er modigt.«

Også sidste års Oscarvinde­r Brie Larson blandede sig i debatten.

»Som altid støtter jeg de modige overlevere af sexchikane og overgreb. Det er ikke jeres skyld. Jeg tror på jer,« skrev hun uden dog at nævne Weinstein ved navn.

Hovedperso­nen selv undskyldte torsdag og gik samme dag på orlov på ubestemt tid, imens The Weinstein Company indledte en intern undersøgel­se.

»Jeg kan forstå, at den måde, jeg har opført mig på over for kolleger for år tilbage, har medført en masse smerte, og det vil jeg oprigtigt undskylde,« skrev den 65-årige filmproduc­ent, der nu ikke længere er en del af familiefor­etagendet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark