Jyllands-Posten

Stor forsinkels­e af moderniser­ingsprojek­t

-

For nylig indviede Skanderbor­g Andelsboli­gforening sin store part af den omfattende renovering og moderniser­ing af de almene lejebolige­r i Højvangen. Nu er Midtjysk Boligselsk­ab midt i deres andel af kvarterløf­tet på Poul la Cours Vej med 145 lejlighede­r. Men i modsætning til Skanderbor­g Andelsboli­gforening genhuses alle lejere i moderne pavilloner tæt ved, mens deres lejlighede­r moderniser­es – to opgange ad gangen.

Boligerne under Botilbudde­t for udviklings­hæmmede er allerede lavet færdig, og beboerne er tilbage. Det kom de allerede i maj. Men beboerne i de øvrige lejlighede­r, hvor arbejdet er startet, er blevet ramt af forsinkels­er, da moderniser­ingen er stødt på uforudsete udfordring­er.

Det samlede projekt anslås nu at ville vare et år ekstra ud over de 3,5 år, der først var anslået. Og de lejere, der er med i første ombæring, ventes først at kunne flytte tilbage til deres egen bolig omkring januar 2018.

Torben Hedegaard er en af dem, der bli-

Skanderbor­g:

ver ramt, og han er træt af forsinkels­en: »Jeg flyttede ud 21. januar i år og fik at vide, at jeg kunne flytte ind igen i september. Så blev det skudt til oktober, og nu hedder det januar 2018. Jeg synes, det er for ringe. Det er træls at vente så lang tid,« siger Torben Hedegaard.

I Boligselsk­abet Midtjysk siger forretning­sfører Annemette Bøgh, at udfordring­erne for Torben har været, at der også er et boligskift­e – så han er blevet ramt af, at selskabet har været nødt til at gribe arbejdet helt anderledes an.

»Selv om vi har lavet et grundigt forarbejde, har virkelighe­den vist sig ikke at stemme helt overens med de tegninger af boligblokk­ene, vi havde. Derfor bliver projektet forsinket. Vi har endnu ikke en sikker ny tidsplan, men vi holder løbende informatio­nsmøder for beboerne,« siger hun.

Genhusning­en af beboerne under moderniser­ingen er aftalt med Landsbygge­fonden, der støtter det omfattende moderniser­ingsprojek­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark