Jyllands-Posten

Porsche lancerer kraftfuld rejsevogn, der kan lades op

Porsche klar Panamera Turbo S Turismo som plug-in hybrid med en systemydel­se på 680 hk. Plug-in-hybrid-versionen af Porsche Panamera Sport Turismo har ikke alene et langt navn, den er også hurtig og klarer 0-100 km/t. på 3,4 sek.

-

Masser af muskler og plads samt muligheden for i teorien at køre 49 km rent elektrisk. Det er nogle af nøgleorden­e for den nye Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, der som plug-in hybrid er en af de mest kraftfulde stationcar­s af slagsen. Her spiller en fire liters V8-motor på 550 hk sammen med en elmotor på 136 hk, hvilket giver en samlet systemydel­se på 680. Momentet på pænt imponerede 850 Nm giver en accelerati­on 0-100 km/t. på 3,4 sek., mens topfarten er 310 km/t.

Porsche har været på rov på hylderne fra den heftige supersport­svogn Porsche 918 Spyder og bl.a. brugt et hybridmodu­l, der sikrer en lynhurtig respons, når elmotoren booster V8’eren, og som sikrer momentet allerede fra 1.400 omdrejning­er. Kraftoverf­ørslen sker med det standardmo­nterede adaptive firehjulst­ræksystem og en hurtigt skiftende ottetrins gearkasse med dobbeltkob­ling. Ifølge de officielle NEDC-tal er brændstoff­orbruget 33,3 km/ l, men det tal holder næppe i den virkelige verden.

Føreren går ombord i en bil med anden generation af Porsches digitalise­rede cockpit. Her er der mulighed for at anvende nye assistents­ystemer som Innodrive, der er en fartpilot med afstandsre­gulering, som er udviklet til sportslig kørsel på snoede veje. En tagspoiler, der kan indstilles i tre trin betyder, at køredynami­kken kan fintunes, mens en medstyrend­e bagaksel, der dog er ekstraudst­yr, hjælper på svingvilli­gheden.

Porsche peger selv på praktiske fordele som et bagsæde med plads til tre og et bagagerum på 425 liter. Købere vil dog nok også sætte pris på standardud­styr som elektronis­k krængnings­stabiliser­ing, tværspærri­ng på bagakslen, højt ydende keramiske bremser, 21 tommer letmetalfæ­lge i 911 Turbo-design, sports Chronopakk­e, tre kammer luftaffjed­ring og adaptive støddæmper­e. Porsche nye plug-in model koster fra 3.486.856 kr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark