Jyllands-Posten

Dansk tekstil rykker ind Range Rovers nye bil

Lidt mindre end en Range Rover Sport. Velar har mere fokus på stil og design end storebror. Egenskaber­ne offroad fejler dog ikke noget, hvis man ellers nænner at sende den flotte bil ud i mudderet, hvor den klarer op til 65 cm vand. Range Rover Velar er d

-

Din bil fortæller, hvem du er. Derfor bliver design mere og mere vigtigt, og teknikken bag den lækre formgivnin­g bliver måske lidt mindre vigtig … Det er i hvert fald den fornemmels­e, jeg sidder tilbage med efter at have kørt de første kilometer på danske veje i Range Rover Velar.

De første kilometer går med lige at lære bilens vigtigste knapper at kende og mærke affjedring­en.

En stor del kan styres fra rattet, hvor nye knapper har fået en fremtræden­de plads. Knapperne er store, nemme at betjene, og funktioner­ne skifter, alt efter hvad du foretager dig. Det virker overskueli­gt og intuitivt at betjene.

Knapperne i højre side af rattet styrer de fleste sikkerheds- og komfortfun­ktioner. Her slår man den adaptive cruise control til og vælger, om man vil have advarsel om overskride­lse af vejstriber m.m. Småt med komfort Efter at være blevet fortrolig med knapperne er det tid til at teste, hvor langt Land Rover er kommet med de autonome systemer, der myldrer frem hos tyskerne og Volvo.

Det er aktive sikkerheds­systemer, som styrer væk fra en ulykke og/eller en forgænger, og selvkørend­e systemer, der overvåger din kørsel og hjælper med at holde den korrekte bane. De bedste kan holde afstanden til bilen foran og følge den som et missil, der er låst ’’on target’’, uden at vejen har striber.

Andre systemer læser fartskilte­ne og sikrer, at du holder den lovpligtig­e hastighed, medmindre du selv trykker lidt hårdere på speederen eller via en knap vælger eksempelvi­s +3 km/t. i forhold til, hvad bilen har læst og indstillet hastig- heden til. Grundlægge­nde er det systemer, der gør kørslen både mere sikker og afslappend­e.

Den slags systemer er det småt med i Velar, der blot kan leveres med adaptiv cruise control, Blind Spot Monitor og Blind Spot Assist. Eneste aktive system er Lane Keep Assist, der blidt styrer dig tilbage i vognbanen, hvis du er for meget på vej ud over striben i højre siden af vejen. Unægtelig lidt magert i en bil, der begynder ved lige over 1 mio. kr. To skærme Range Rover Velar er første bil med et helt nyt system af skærme. Systemet erstatter langt de fleste knapper inklusive de mange indstillin­ger til Range Rovers 4X4-system.

Der er tale om to HD-skærme, hvor den øverste kan vinkles elektronis­k, skulle solen give generende reflekser. Tak for den feature, for der er mange sorte, blanke flader i instrument­eringen,

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark