Jyllands-Posten

Rullende beredskab kan behandle 40 patienter ad gangen

-

Redningsud­styr: Som følge af det ændrede trusselsbi­llede i Europa har Region Hovedstade­ns Akutbereds­kab købt to nye mobile behandling­spladser, der bl.a. skal bruges ved hændelser med mange tilskadeko­mne.

»Tid er en kritisk faktor ved livstruend­e skader. Når antallet af tilskadeko­mne overstiger ambulancek­apaciteten, er der behov for at kunne udføre livreddend­e behandling på skadestede­t. Vi har hidtil været afhængige af behandling­spladsudst­yr fra Beredskabs­styrelsen og Hovedstade­ns Beredskab, men vi har nu helt moderne udstyr, som er tilgængeli­gt for os hurtigt,« siger lægefaglig chef i Akutbereds­kabet Peter Berlac.

Behandling­spladserne består af 17 meter lange og 30 tons tunge lastbiler med hver to store telte på 46 kvadratmet­er. Tilsammen udgør hver plads over 130 kvadratmet­er behandling­splads under tag, hvor man kan behandle op til 40 patienter på samme tid uanset vejrforhol­d.

De nye behandling­spladser kan pakkes op og ned på 6-8 minutter foruden opsætning af telte og er klar til at modtage patienter til behandling inden for et kvarter, efter de ankommer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark