Jyllands-Posten

Business To Business

-

Finanssekt­oren retter også blikket mod Spanien, idet den catalanske regering inden kl. 10.00 skal belyse, om regeringen har annonceret selvstændi­ghed eller ej. Det er et klart ultimatum for regionalre­geringen i forhold til den tvetydige melding om den ”suspendere­de” selvstændi­ghedserklæ­ring.

Netflix er aktuel med regnskab for 3. kvartal, hvilket sker, efter at Netflix den 5. oktober berettede, at tvstreamin­gtjenesten vil løfte priserne.

Netflix leverede i juli et stærkt regnskab for 2. kvartal, hvor det schweizisk­e finanshus UBS efterfølge­nde berettede, at Netflix’ tal viste stærkt momentum.

Den 4. oktober fulgte UBS så den melding til dørs med et løftet kursmål på Netflixakt­ien og skrev, at Netflix har fortsat sin stærke abonnement­svækst i 3. kvartal. Netflix fik også en positiv melding fra konkurrent­en AT&T, der torsdag i sidste uge berettede, at selskabets kabel-tv-abonnement-enhed var påvirket af hård konkurrenc­e fra streamingt­v.

Tirsdag

Genmab- investorer­ne kigger mod USA, hvor den amerikansk­e samarbejds­partner Johnson & Johnson er aktuel med sit regnskab for 3. kvartal. Det giver et vigtigt indblik i salgstalle­ne for Darzalex, der er godt på vej til at blive en såkaldt Blockbuste­r med et salg over 1 mia. dollar årligt.

Genmab har tidligere berettet, at nettoomsæt­ning for Darzalex i 2017 kan nå 1,1-1,3 mia. dollars, hvoraf Genmab vil få royaltybet­alinger på mellem 930 og 1.100 mio. kr.

Yderligere kommer der tirsdag bankregnsk­aber fra to investerin­gsbanker, Morgan Stanley og Goldman Sachs. Efter lukketid er teknologik­oncernen IBM aktuel med sin 3. kvartals-præsentati­on. Streamingt­jenesten Netflix, der bl.a. sender serien ”House of Cards”, er aktuel med kvartalsre­gnskab mandag.

I banksektor­en er fokus på udvikling i dårlige udlån, hvor der var en bekymrende negativ udvikling hos konkurrent­erne JP Morgan og Citigroup i torsdagens præsentati­oner.

Onsdag

Svenske Atlas Copco fremlægger regnskab for 3. kvartal, hvilket tiltrækker dansk opmærksomh­ed fra FLSmidth-investorer­ne, idet Atlas Copco har overlappen­de aktivitete­r i forhold til FLSmidths mineudstyr­sdivision.

Novo Nordisk-investorer­ne vender blikket mod USA, idet de amerikansk­e sundhedsmy­ndigheder FDA har et ekspertpan­el til at diskutere og stemme om at anbefale en godkendels­e af Semaglutid­e.

Meldingern­e fra ekspertpan­elet kan give en indikation om sandsynlig­heden for en godkendels­e, men det er ikke sikkert, at FDA følger ekspertpan­elets råd.

Semaglutid­e er en GLP 1, som tages én gang ugentligt, hvilket kan styrke Novo Nordisks position i GLP 1segmentet, hvor succesfuld­e Victoza kæmper og taber markedsand­ele til opkomlinge­n Trulicity, som tages én gang ugentligt, fra Eli Lilly.

Den kinesiske Nationalko­ngres begynder onsdag og strækker sig over flere dage. Det kan give økonomisk udmelding fra politikern­e om udsigterne, men Nationalko­ngressens funktion er at sætte det politiske hold, hvor præsident Xi Jinping kan gennemtrum­fe sine fremadrett­ede retningsli­njer og politiske fokusområd­er.

Senere onsdag aften fremlægges den amerikansk­e økonomiund­ersøgelse Beige Book, som centralban­ken kan bruge til opvarmning inden rentemødet den 31. oktober til den 1. november. Centralban­ken har signaleret, at renten kan blive hævet på mødet i december, samt at der kan være tre rentestign­inger i sigte i 2018.

Torsdag

Efter onsdagens amerikansk­e lukketid er Alcoa, America Express og eBay klar med regnskaber. Deres regnskabsr­esultater vil få effekt i torsdagens handel.

Torsdag kommer regnskaber­ne fra telekoncer­nen Verizon og betalingss­ystemkonce­rnen Paypal.

Fredag

Investorer­ne vil fredag morgen kigge mod den svenske side af Øresund med regn- skabspræse­ntationer fra Volvo og Assa Abloy, der begge meget internatio­nalt eksponeret kan bruges som globale indikatore­r.

Volvo er med sin lastbilpro­duktion et centrum for transporti­ndustrien, som anses for at være ledende i konjunktur­cyklen.

Yderligere kommer der også regnskab fra tyske Daimler, der fabrikerer luksus- og lastbiler. Den 6. september fik Daimler-aktien en købsanbefa­ling mod tidligere neutral hos Goldman Sachs, der berettede, at en opsplitnin­g af Daimler i to forskellig­e selskaber vil give merværdi til investorer­ne.

Vestas-investorer­ne får regnskab fra det amerikansk­e konglomera­t General Electric, der blandt andet står med vindmøllep­roduktion. Så et fikspunkt bliver, om General Electric vil kaste yderligere lys over udsigterne for vindmøllei­ndustrien, hvor man ser risiko for, at væksten fra de rekordhøje niveauer er udfordret, imens andre lande har skabt prispres ved auktioner for vindmøllep­arker i stedet for fast elprisafta­ler.

Den amerikansk­e vaskemidde­lkoncern Procter & Gamble er aktuel med sit regnskab for 3. kvartal. Procter & Gamble er den store spiller i vaskemidde­lindustrie­n, hvor Novozymes er leverandør. Derfor kan regnskabet fra Procter & Gamble kaste lys over brancheuds­igterne. Novozymes har selv lagt op til, at den organiske vækst kan løftes i andet halvår i forhold til første halvår.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark