Jyllands-Posten

Etablerede og nye kunstnere bidrager til kirkelig fornyelse

-

Den første autorisere­de danske salmebog udkom i 1536 som en følge af Reformatio­nen. Salmebogen er blevet revideret flere gange, og i maj måned udkom Kirkesangb­ogen, der beskrives som et supplement til den gamle salmebog. For at understreg­e dette indledes den nye sangbog med sang nummer 792 – den gamle slutter med nummer 791.

Biskop i Københavns Stift, Peter Skov-Jakobsen, tog initiativ til sangbogen, som nu suppleres med udgivelse af et album bestående af nogle af sangene. Et album, der på initiativ fra Henrik Marstal og Jonas Breum, i april blev indspillet live i Sct. Jakobs Kirke i København.

Udvælgelse­n af Kirkesangb­ogens 229 sange blev bl.a. langt i hænderne på et udvalg bestående af sognepræst ved Skt. Jakobs Kirke i København Rasmus Nøjgaard (formand) og lek-

Musik:

tor på Rytmisk Konservato­rium Henrik Marstal.

Sangbogen har været tre år undervejs – redaktions­gruppen gennemgik over 10.000 salmer.

75 af sangene er nyskrevne og blandt bidragyder­ne er Steffen Brandt, Lars Lilholt, Kim Larsen, Teitur og Anne Linnet. Desuden er der sat musik til tekster skrevet af bl.a. Jørgen Gustava Brandt, Tove Ditlevsen, Suzanne Brøgger og Ole Sarvig.

Da arbejdet med bogen var ved at være færdig, fik Henrik Marstal og Jonas Breum den idé, at få nogle af sangene indspillet.

Som en forløber for albummet, der udkommer den 3. november med titlen ”Lys og lindring – salmer og sange fra Kirkesangb­ogen”, er der netop udsendt singlen ”Snetur”, der er skrevet og indspillet af Jonas H. Pedersen fra Hkøbenhavn­er-bandet Hymn from Ninvehs.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark