Jyllands-Posten

Gerningsma­nd foregav at være vidne og blev afsløret af sin mobiltelef­on

-

Da en 40-årig kvinde valgte at fortælle sin pinkode til en veninde, vidste hun ikke, at en gruppe drenge på hhv. 16, 17 og 18 år lyttede med.

Men det gjorde de. Drengene. De besluttede derefter at stjæle den 40-åriges pung, så de kunne misbruge hendes dankort.

Da kvinden var handicappe­t og kørte på en el-scooter, mente de, at de uden problemer kunne stikke af fra hende, skriver Østjylland­s Politi i døgnrappor­ten den 17. oktober.

Den ene dreng passede kvinden op på Frederiks Allé foran Føtex, hvor han spurgte om vej, mens han blokerede for hendes scooter. En anden dreng kom til, og pludseligt tog de fat i kvindens taske, der lå i en kurv på scooteren. Herefter løb de af sted med tasken.

Et par vidner fik dog fat i den ene, en 18-årig dreng, som indledning­svis forklarede politiet, at han ikke havde noget med tyveriet at gøre. Han var bare gået i panik og løbet, og han gav i øvrigt et signalemen­t af en gerningsma­nd.

Ifølge Østjylland­s Politi var problemet bare, at det signalemen­t ikke passede med de øvrige vidners signalemen­t. Da politiet bad ham om at tænde sin telefon, tikkede det pludseligt ind med beskeder fra hans ven, der havde været med til tyveriet.

Politiet kunne derfor ringe den 17-årige ven op og bede ham om at melde sig selv, hvilket han gjorde.

Han indrømmede at have smidt tasken i noget buskads og lagt dankortet klar til en 16-årig dreng. Da politiet dukkede op på det sted, hvor dankortet lå, traf de den 16-årige, der ligesom sine to venner blev anholdt og sigtet for tyveri og for forsøg på bedrageri.

En politihund snusede sig frem til kvindens taske, der var blevet smidt i noget buskads, og på den måde fik kvinden alle sine ejendele tilbage i god behold.

Gennemskue­t:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark