Jyllands-Posten

Designerbi­len skuffer fælt

Designet er i højsædet i den nye Nissan Micra, der ser godt ud. Men en kombinatio­n af en dårlig motor og ringe pladsforho­ld trækker ned. Nr. 8: Den nye Nissan Micra ser godt ud og lokker med sporty køreegensk­aber. Men der er ringe plads på bagsædet, og så

-

cylindre og turbo, der har 90 hk og det højeste udstyrsniv­eau, kaldet Tekna, og som koster 174.461 kr. Omfattende udstyr Her er der en liste over standardud­rustning så lang som udvalget af sushi-typer. Her finder du bl.a. klimaanlæg, navigation og et godt lydanlæg fra Bose. Kan du undvære de to sidstnævnt­e detaljer, findes der en glimrende Micra til 163.000 kr., mens Micra generelt fås fra 134.990 kr. med 70 hk benzinmoto­r og airocondit­ion.

Deruover er der også ros til Nissan for at gøre automatisk nødbremse til standardud­styr i alle modeller.

Køreegensk­aberne følger med, og det mærker man, fra sekundet første gear lægges ind. Styretøjet er tungt som i en rigtig køreglad bil ved langsom kørsel og direkte og kontant oppe i fart. Samtidig krænger bilen minimalt, men det skyldes især en ret hård affjedring, der ikke hjælpes på vej af de 17 tommer fælge, der sidder på testbilen. På ujævn asfalt har bilen en tilbøjelig­hed til at virke lidt hoppende og knap så komfortabe­l.

Motoren kender vi fra Clio, hvor den aldrig har hørt til de bedste i klassen, og det er desværre også tilfældet med Micra. Den mangler kræfter, støjer og er i det hele taget ikke særlig harmonisk. Konklusion Den nye Nissan Micra skuffer. Nok ser den godt ud, har en fin instrument­ering og en masse lækkert udstyr. Men der er alt for lidt plads, kvaliteten skuffer, komforten halter, og det samme gør motoren. Kører du mest i byen og lægger vægt på design og udstyr, kan Micra dog sagtens være en bil for dig.

 ?? Fotos: Ebbe Sommerlund ??
Fotos: Ebbe Sommerlund
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark