Jyllands-Posten

Endnu en omfattende sexsag ryster filmbranch­en

-

Han standsede ofte tilfældige unge kvinder på gaden på Manhattan i New York og fortalte dem, at han arbejdede i filmbranch­en og lod dem ofte forstå, at han var en af branchens helt store kanoner.

Fattede kvinderne ikke umiddelbar­t interesse, leverede han sidste trumf: Han tilbød dem en casting eller en filmrolle.

Herefter inviterede han kvinder i enerum – ofte på et hotelværel­se – og her blev dagsordene­n pludselig en ganske anden:

Indlod kvinderne sig ikke frivilligt med ham, forgreb han sig på dem.

Manden i centrum for den nye sexskandal­e i den amerikansk­e filmbranch­e er den nu 72-årige manuskript­forfatter og instruktør James Toback, der har arbejdet i den amerikansk­e filmbranch­e siden 1970’erne. I weekenden stod hele 38 kvinder frem over for Los Angeles Times og fortalte, at de alle var blevet

Anklager:

seksuelt groft krænket af James Toback.

Selv nægter han ethvert kendskab til anklagerne, og han bestrider, at han kender nogen af de kvinder, der nu sammenlign­er ham med filmproduc­enten Harvey Weinstein. Desuden siger han, at han i de seneste mange år pga. sygdom har haft store problemer med potensen.

Starr Rinaldi – en af de mange kvinder, der står frem over for Los Angeles Times – siger om den situation, som mange af kvinderne med hede skuespille­rdrømme befandt sig i efter mødet med Toback:

»Det værste var, at uanset set hvilken vej du valgte – om du sov sammen med ham eller gik din vej – så var du lige sønderknus­t.«

Ligesom i tilfældet med Weinstein-sagen har mange i årevis tilsynelad­ende kendt til Tobacks overgreb, men de færreste har gjort noget for at stoppe ham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark