Jyllands-Posten

Første skud i Volvos nye elektriske satsning

Hybridbile­n Polestar 1 klarer 150 km på el og følges af en rendyrket elbil. Mærket kommer dog ikke til Danmark. Polestar 1 er en bil med mange talenter. Det er en hybridbil, som har en samlet effekt på 600 hk og kan køre 150 km udelukkend­e på strøm.

-

Elegant, som kun en skandinavi­sk inspireret Volvo kan være det, med en hybrid-drivline, der sparker 600 hk og et moment på 1.050 Nm fra sig, og som ifølge Volvo kan rulle 150 km på ren eldrift. Sådan lyder beskrivels­en af den første model fra Volvos genfødte Polestar-mærke, der skal udvikle el- og hybridbile­r frem for sportslige benzinslug­ere. Udvalgte lande Polestar 1-modellen, som er en todørs 2+2 grand tourer, der er klar til levering fra midten af 2019, kommer dog ikke til Danmark. Den sælges i første omgang kun i Sverige, Norge, Tyskland, Belgien, Frankrig, Kina, Canada og USA, hvor der bliver såkaldte ”Polestar Spaces”. Det er en slags oplevelses­centre omkring modellerne, som ikke har noget med de etablerede Volvo-forhandler­e at gøre. Bilerne vil dog kun kunne bestilles online og udelukkend­e på et to- eller treårigt abonnement, der omfatter afhentning ved service og leje af erstatning­sbil. Så det er et helt nyt koncept, som Volvo her ruller ud. Man kan dog godt få lov til at købe bilen ved at erlægge 130.000-150.000 euro, hvilket er et stykke over en million kr. uden danske afgifter. Nye teknologie­r Med Polestar-modellerne debuterer en række nye teknologer. Det gælder bl.a. en ny chassistek­nologi, et kulfiberka­rrosseri med lavere vægt og bedre stivhed samt en elektrisk bagaksel, der er med til at give bedre moment, da hvert hjul kan accelerere mere præcist, hvilket giver bedre vejgreb, så føreren kan holde farten i kurver.

Polestar 1 skal bygges på en helt ny fabrik i kinesiske Chengdu, der står færdig i løbet af 2018.

Den følges ligeledes i 2019 af den rene elbil, Polestar 3, som bliver en konkurrent til Tesla 3, mens der senere følger en crossoverm­odel, hvor der også er lagt vægt på det sportslige.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark