Jyllands-Posten

Oscar-vindende skuespille­r undskylder opførsel over for 14-årig

-

I slipstrømm­en på sagen mod den sex-anklagede filmproduc­ent Harvey Weinstein blev det nu den Oscar-vindende filmskuesp­iller Kevin Spacey, der mandag stod frem med en erklæring om, at han er homoseksue­l.

Det gjorde han, i forbindels­e med at han undskyldte til skuespille­ren Anthony Rapp, som har beskyldt Hollywood-stjernen for at have gjort seksuelle tilnærmels­er til ham ved en fest i 1986, da han kun var 14 år.

Den 58-årige Spacey, der har vundet en Oscar to gange, og som er med i Netflix-serien ”House of Cards”, skriver på Twitter, at han ikke husker mødet med Rapp, som denne beskriver det.

»Men hvis jeg optrådte, som han siger, så skylder jeg ham en alvorlig undskyldni­ng for at have udvist, hvad der måtte have været en stærkt upassende, beruset opførsel.«

Film:

Spacey siger videre, at Rapps beskyldnin­g »opmuntrer ham til at udtale sig om andre ting i tilværelse­n«:

»Som de, der er tættest på mig ved, har jeg i mit liv både forhold til mænd og kvinder. Jeg har elsket og haft romantiske forhold med mænd hele mit liv, og jeg vælger nu at leve som en homoseksue­l mand.«

Rapp, som i dag er 46 år, siger til Buzzfeed, at Spacey og han i 1986 spillede med i forestilli­nger på Broadway. På et tidspunkt blev han inviteret til en fest i den ældre skuespille­rs lejlighed i New York. Spacey var på det tidspunkt 26 år.

Rapp siger, at han sidst på aftenen var i Spaceys soveværels­e og så tv, da Spacey kom »noget slingrende og øjensynlig­t beruset« og tog fat i ham. Han lagde sig oven på teenageren.

»Jeg var klar over, at han gjorde seksuelle tilnærmels­er,« siger han til Buzzfeed. /r

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark