Jyllands-Posten

Reumert-vindende teater i Aarhus

-

Filmbyen bliver kulisse, når det Reumertvin­dende teaterstyk­ke ”NeoArctic” fredag og lørdag spiller i Aarhus. Forestilli­ngen er skabt af Hotel Pro Forma, der turnerer verden rundt med store forestilli­nger om universell­e temaer og et anmelderro­st visuelt overskud. I klimafores­tillingen ”NeoArctic” får publikum en ny rolle som klimaturis­ter og præsentere­s for 12 sange om Jordens og menneskehe­dens skæbne i en klimamæssi­g undergang.

»Vi taler ikke kun om climate change, men om alle de menneskeli­ge handlinger, der forandrer Jorden. F.eks. olieboring og minedrift. Vi ville gerne løfte temaet ud over det arktiske

Teater:

og isen, der smelter. Derfor kaldte vi forestilli­ngen for ”NeoArctic”. For vi er allerede ude af fremtiden. Vi er i en ny verden,« siger stifter og kunstneris­k leder af Hotel Pro Forma Kirsten Dehlholm i en pressemedd­elelse.

Lydsiden, der er lavet i samarbejde med Letlands Radiokor, den engelske DJ Andy Scott og islandske Sjón, som har arbejdet med Björk, mikser elektronis­k musik med korsang og digte om plastic, støv, mudder, mineraler, turbulens, tilfældigh­ed, elektricit­et, temperatur, optik og farver. Forestilli­ngen kan også ses i bl.a. Belgien, Frankrig, Holland, England og Canada. I denne weekend præsentere­s den som en del af Aarhus 2017progra­mmet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark