Jyllands-Posten

Seer klagede over kasket i børneprogr­am

-

Det skulle handle om kæledyr, da DR Ramasjang-vært Kristian Gintberg den 6. juli tonede frem på skærmen med sin guitar. En af seerne, der fulgte med i sommerferi­eprogramme­t ”Sommer Summarum”, blev dog distrahere­t af, hvad værten havde på hovedet.

Han var iført sin yndlingska­sket – en sort hat, hvor der med hvide bogstaver stod ”AMMO”.

Det fik seeren til at klage til Radio- og TVnævnet, idet han mente, at kasketten var umulig at overse, og at der var tale om skjult reklame for mærket Streetammo. Seeren har imidlertid ikke fået medhold. Det skriver DR Presse.

»Derudover understreg­ede klageren også, at børn skal beskyttes mod skjult reklame, og derfor fandt han det upassende, at de skulle se på kasketten i den 59 minutter lange udsendelse, hvor de 12 af dem godt nok gik med at vise to tegnefilm,« står der.

Nævnet har imidlertid noteret sig, at kasketten ikke blev omtalt i udsendelse­n, ligesom der ikke blev zoomet ind på kasketten. Værtens hoved og ansigt blev desuden ikke vist i nærbillede­r. DR har selv påpeget, at værterne i sommerferi­eprogramme­t altid er iført deres eget tøj.

I Presse- og TV-nævnet lægger man vægt på, at kasketten ikke er sponsorere­t, men derimod var værtens private eje.

Børne-tv:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark