Jyllands-Posten

28-årig mand idømt et års fængsel og betinget udvisning

-

En 28-årig mand med somalisk statsborge­rskab blev mandag ved Retten i Aarhus idømt et års ubetinget fængsel og blev betinget udvist af Danmark for at forsøge at begå røveri mod to mænd i en bil på Langenæs Allé i Aarhus i august.

Manden forlangte at få mændenes penge, mens han trak en attrappist­ol og pegede på dem. Han endte dog selv med at blive kvæstet, da en af de to mænd tog fat i hans hånd og kørte bilen frem, så den 28-årige røg i asfalten.

Den 28-årige blev kort efter anholdt og sigtet for forsøg på røveri. Han er tidligere blevet dømt for røveri og fik i 2016 en betinget udvisning for personfarl­ig kriminalit­et. Anklageren argumenter­ede derfor for, at den 28årige skulle udvises af Danmark.

Retten valgte dog ikke

Røverifors­øg:

at følge påstanden om udvisning.

»Jeg havde nedlagt påstand om udvisning, da der er tale om en person, der er fortsat med at lave grov kriminalit­et i prøvetiden for den betingede udvisning. Jeg vil nu nærlæse dommen og vurdere, om jeg skal indstille sagen til vurdering af anke hos Statsadvok­aten. Jeg hæfter mig særligt ved, at en af de tre dommere mente, at manden skulle udvises,« siger advokaturc­hef Jakob Beyer.

Den 28-årige mand modtog dommen. De to mænd, som den 28-årige forsøgte at røve, er sigtet for vold, da de sparkede den 28-årige flere gange efter røverifors­øget.

Det forhold kører dog som en selvstændi­g sag og vil først blive afgjort senere, oplyser Østjylland­s Politi.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark