Jyllands-Posten

Peter Aalbæk forskanser sig i Herfølge under Zentropa-krise

-

Peter Aalbæk Jensen har meddelt bestyrelse­n og den daglige ledelse i Zentropa, at han ønsker at blive hjemme på sin bopæl i Herfølge, indtil Arbejdstil­synets rapport om forholdene i filmselska­bet foreligger. Ønsket er imødekomme­t, tilkendega­v Zentropa onsdag i en pressemedd­elelse.

Zentropas ledelse – som Aalbæk forlængst er udtrådt af – har i den seneste uge gennemført dialogmøde­r med alle medarbejde­re, og disse møder udgør første fase i en proces, der skal »skabe fremtidig tryghed og trivsel for medarbejde­re og samarbejds­partnere.«

Selskabet har den seneste tid været under hårdt pres, fordi grundlægge­ren har nægtet at lægge afstand til den provokeren­de opførsel, der har karakteris­eret ham siden stiftelsen i 1992. Især svenske samar- bejdspartn­ere har lagt afstand til Zentropa og truet med at trække filmstøtte­n pga. Peter Aalbæk Jensen. Han må således ikke længere være involveret i film, som støttes af den regionale fond Film i Väst, der hidtil har været en central bidragyder til bl.a. Lars von Triers produktion­er.

Bestyrelse­n tilkendegi­ver, at man følger processen og bakker op om det arbejde, som er igangsat.

»At skabe et trygt arbejdsmil­jø er en vedvarende proces og noget, der skal skabes indefra. Og da alle er berørt af det omfang, sagen har fået i offentligh­eden, er det vigtigt at skabe plads og tid til, at Zentropa kan genetabler­e den tillid, som skal til fra medarbejde­re og samarbejds­partere for også i fremtiden at skabe store, stærke og banebryden­de film,« meddeler Zentropa.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark