Jyllands-Posten

Fire genbrugsbu­tikker står for landsindsa­mling

-

Kirkens Korshærs lokale genbrugsbu­tikker i Ry, Galten, Stilling og Skanderbor­g er i spidsen, når der er landsindsa­mling søndag den 26. november til fordel for socialt arbejde under overskrift­en ”Alle mennesker er noget værd”.

»Det lidt specielle ved Kirkens Korshærs indsamling er, at det er de lokale genbrugsbu­tikker, som der er 250 af, der er omdrejning­spunktet for indsamling­en. Det er de frivillige i butikkerne, der er hovedansva­rlige,« siger korshærspr­æst Jørgen Lasgaard.

Sådan var det også sidste år, da Kirkens Korshær havde sin debut med en landsindsa­mling. Da blev der på landsplan samlet cirka 6 mio. kr. ind. Indsamlern­e i Galten bidrog med cirka 20.000 kr., dem i Stilling med 12.000-13.000 kr. og dem i Skanderbor­g med ca. 20.000 kr.

Det gav et snit på cirka 1.000 kr. for hver indsamler, der havde valgt at bruge de to timer, som delta-

Skanderbor­g:

gelsen kræver.

»Og vi kan sagtens bruge flere indsamlere. Vi kan tilpasse ruterne til det, folk formår. Sidste år kunne vi dække Højvangen, men ikke Skanderbor­g centrum og Vrold,« siger Bodil Noes fra Skanderbor­g.

Det er samme situation i Stilling, Galten og Ry. Nye indsamlere kan tilmelde sig i butikkerne – men også på Kirkens Korshærs hjemmeside.

»Vi kan sagtens bruge det dobbelt antal indsamlere i Galten,« siger Kirsten Andersen fra Galten.

Indsamling­en foregår fra kl. 10 og til enten kl. 15 eller 16 i de respektive byer.

Butikkerne er åbne helt eller delvist. Det er her indsamlern­e får vejledning og udleveret indsamling­sbøsser. Og det er her, optællinge­n sker senere på dagen.

»Landsindsa­mlingen må også gerne være med til, at vi alle taler pænt, også om dem, der har mistet grebet om deres liv,«siger Jørgen Lasgaard.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark