Jyllands-Posten

Ny arbejdsgru­ppe vil forhindre sexchikane i film- og teaterbran­chen

-

Torsdag mødtes 11 organisati­oner fra film- og teaterbran­chen for at finde en løsning, der skal sikre et bedre arbejdsmil­jø på teater-, film- og tv-produktion­er, oplyser Ritzau. Det kommer efter en lang række anklager om sexchikane i teater- og filmbranch­en og særligt den verdensoms­pændende #Meetoo-kampagne.

Katja Holm, der er formand for Dansk Skuespille­rforbund, fortæller til Ritzau, at det ikke nødvendigv­is handler om at skrive flere regler ned, men derimod at komme med en masse indspark til at komme chikanen til livs. Hvilket muligvis kræver hjælp fra eksperter, pointerer hun.

»Vi er meget afhængig af at være på god fod med

Arbejdsmil­jø:

vores arbejdsgiv­er, og det gør, at vi dukker nakken mere. Det vigtigste for os er at skabe den størst mulige tillid og tryghed, så man er i stand til at sige fra. Og så bliver det måske på længere sigt ikke længere nødvendigt. Men vi er jo også kun mennesker,« siger Katja Holm til Ritzau.

I en undersøgel­se, som Politiken har foretaget blandt medlemmer af Dansk Skuespille­rforbund, svarede 241 af 378 kvinder, at de inden for de seneste 10 år har oplevet chikane fra deres overordned­e. Organisati­onerne, der mødtes, var bl.a. Dansk Skuespille­rforbund, Danske Dramatiker­e, Danske Teatres Fællesorga­nisation, Danske Filminstru­ktører.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark