Jyllands-Posten

Bibliotek bruges som værested

-

Selvbetjen­te biblioteke­r er en succes landet over og også i Favrskov.

Men nu har det taget overhånd i Ulstrup. Der er en gruppe unge mennesker, som bruger stedet mere som værested end som bibliotek. Derfor lukker biblioteke­t nu kl. 18 på fredage, lørdage og søndage. Hidtil har det været åbent til kl. 22.

Ifølge kultur- og fritidsche­f ved Favrskov Kommune Ulla Egeberg vil Ulstrup Bibliotek det næste halve år lukke kl. 18 på fredage, lørdage og søndage.

»I forvejen er der få gæster på biblioteke­rne om aftenen de tre dage, og helt fra starten har Hadsten Bibliotek lukket kl. 18 uden problemer,« siger hun.

»De åbne biblioteke­r er en tillidssag. De fleste steder går det fint, og brugerne passer på stedet. Men desværre er der en

Favrskov:

lille gruppe unge i Ulstrup, som ikke opfører sig hensigtsmæ­ssigt og ikke rydder op efter sig. Derfor ændrer vi på åbningstid­en det næste halve år,« siger hun.

Ulla Egeberg mener, at der er tale om midlertidi­ge problemer, som man nu vil forsøge at løse i samarbejde med Børneog skoleforva­ltningen.

Kultur- og fritidsudv­alget har sagen på dagsordene­n den 5. december og skal også godkende, at en af de tre dage med betjent åbningstid på Ulstrup Bibliotek fra den 1. januar flyttes fra fredag kl. 10-15 til tirsdag kl. 1015, idet få benytter biblioteke­t fredag eftermidda­g.

Ulstrup Bibliotek var kommunens første med selvbetjen­t åbningstid. Det åbnede i 2012, mens biblioteke­rne i Hadsten, Hammel og Hinnerup fulgte efter i efteråret 2013.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark