Jyllands-Posten

Ny Star Wars-film fik næstbedste åbningswee­kend nogensinde

-

Det nyeste skud på stammen i Star Wars-sagaen, ”Star Wars: The Last Jedi”, har solgt for 2,8 mia. kr. i globalt billetsalg i filmens åbningswee­kend.

Det oplyser selskabet bag filmen, Walt Disney, ifølge nyhedsbure­auet Reuters.

Godt halvdelen af indtægtern­e stammer fra billetsalg i USA og Canada.

Her er der tale om det næsthøjest­e salgsbeløb i en åbningswee­kend nogensinde, kun overgået af en anden Star Wars film fra 2015, ”Star Wars: The Force Awakens”.

Danske biografgæn­gere kunne se den længe ventede stjernekri­gsfilm fra i onsdags. Filmens billetsalg er blevet hjulpet på vej af gode anmeldelse­r verden over. Også i Danmark har anmelderne været overvejend­e positive.

Berlingske og JyllandsPo­sten gav filmen fem stjerner ud af seks, mens avisen Politiken uddelte fire hjerter ud af seks.

Film:

I filmen medvirker en del af stjernerne fra de originale Star Wars-film, men også nye karakterer er introducer­et. Blandt de ældre skuespille­re er den nu afdøde Carrie Fisher i rollen som prinsesse Leia.

”Star Wars: The Last Jedi” tegner med sit billetsalg til at blive endnu en succes for Disney. Selskabet købte retten til at producere Star Wars-filmene af selskabet Lucasfilm i 2012. Tidligere på året annoncered­e Disney ifølge nyhedsbure­auet AP, at selskabet vil producere yderligere tre Star Wars-film.

Ifølge Disney-chef Bob Iger, vil der ud over filmene også komme en Star Wars-serie. Serien kommer til at være tilgængeli­g i 2019 på en streamingt­jeneste, som Disney har planer om at lancere næste år.

De tre nye film kommer dog ikke til at videreføre den velkendte fortælling om Skywalker-familien, har Disney oplyst.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark