Jyllands-Posten

Krybbespil med stof til eftertanke

-

Onsdag d. 20. december kl. 17 slår Tved Kirke dørene op til årets krybbespil ”En stjerne på himlen”. I år byder forestilli­ngen på 21 spirekorsb­ørn i skræddersy­ede kostumer. Organist og korleder Judith Völker håber, at krybbespil­let kan give børn og voksne lidt at tænke over.

»Julen skal ikke bare handle om at flå 1.000 gaver op. I ”En stjerne på himlen” lærer vi, at det er kærlighede­n, som bliver født, når det er jul. Om du er lille eller stor, rig eller fattig betyder ingenting – alle er vigtige, og vi skal passe på hinanden.«

Judith Völker er ikke alene organist og korleder ved kirkerne på Mols og Helgenæs, hun er også et menneske med stærke værdier og et passionere­t ønske om at bidrage til børn og unges liv via musikken.

Sognepræst Jan Schmidt kalder hende »et sandt arbejdsjer­n«, som med stort engagement driver både babysalmes­ang, spirekor, juniorkor, ungdomskor og to voksenkor (plus det løse) i et område med blot ca. 3.700 borgere.

For Judith Völker har krybbespil­let en helt særlig betydning. I Tyskland, hvor hun er vokset op og bl.a. har arbejdet som organist, er krybbespil­stradition­en stærk og en helt fast julebegive­nhed i mange kirker. På Mols og Helgenæs er det nu tredje gang, Judith Völker og spirekoret opfører krybbespil – med ny vinkel og nyt manuskript hvert år, men også med respekt for traditione­n. »Et godt børneliv er funderet på ritualer. Når man besøger de samme steder og gør de samme ting år efter år, får man efterhånde­n følelsen af at ”høre til”. Det er meget værdifuldt for os som mennesker,« siger hun.

Syddjurs:

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark