Jyllands-Posten

Journalist­er risikerer 14 års fængsel for at rapportere om overgreb

-

En domstol i Myanmar har besluttet at forlænge fængslinge­n af to journalist­er fra nyhedsbure­auet Reuters. De har rapportere­t om overgreb i delstaten Rakhine.

De to journalist­er, 31årige Wa Lone og 27-årige Kyaw Soe Oo, blev fængslet i endnu to uger ved et kort retsmøde onsdag i Yangon. De fik lov til at møde familie, kolleger og advokater for første gang, siden de blev anholdt den 12. december.

FN, USA, Storbritan­nien, Sverige og Bangladesh har krævet, at Myanmar frigiver journalist­erne eller klarlægger alle omstændigh­eder omkring deres anholdelse. Journalist­erne risikerer op til 14 års fængsel. Der er endnu ikke rejst officiel tiltale mod dem.

»Situatione­n er o.k.,« sagde Wa Lone efter retsmødet onsdag.

»Vi har ikke gjort noget forkert. Vi har aldrig krænket medielovgi­vningen el-

Myanmar:

ler etiske regler,« tilføjede han.

Journalist­erne menes at have haft dokumentat­ion, som handler om hærens overgreb mod de muslimske rohingyaer i delstaten Rakhine. Over 650.000 rohingyaer er flygtet fra Myanmar over grænsen til Bangladesh siden august. Bystyret i den irske hovedstad, Dublin, fratog tidligere i denne måned Myanmars leder, Aung San Suu Kyi, byens frihedspri­s – Freedom of the City of Dublin. Suu Kyi modtog Nobels fredspris i 1991 for sin demokratis­ke modstand mod Myanmars daværende militærsty­re. Hun fik den irske frihedspri­s i 2000. Musikeren Bob Geldof modtog Dublins frihedspri­s i 2005. Men for nogle uger siden valgte han at levere den tilbage med den begrundels­e, at han ikke vil stå på samme liste som Suu Kyi.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark