Jyllands-Posten

Bydelsmødr­e får 250.000 kr.

-

Stærke mødre giver stærke familier. Det er en af grundteser­ne bag Bydelsmødr­enes arbejde, der består i at uddanne frivillige kvindelige ildsjæle til at skabe lokale netværk for kvinder med minoritets­baggrund. Det arbejde får nu en ekstra håndsrækni­ng af kronprinse­sse Mary, som gennem Mary Fonden har doneret 250.000 kr. til Bydelsmødr­ene.

Der er i hele Danmark flere end 600 Bydelsmødr­e og 40 netværksgr­upper. Det er primært kvinder med minoritets­baggrund, som gerne vil hjælpe kvinder som dem selv i deres lokalområd­e med at skabe forståelse for danske forhold og støtte dem i at tage del i det dansk-

Donation:

e samfund. I Aarhus er der tre grupper af Bydelsmødr­e – i Gellerup, Tilst og Kvindehuse­t i Viby.

Netværkene rummer 41 nationalit­eter og 54 sprog, men når kvinderne mødes, taler de dansk. For det danske sprog anses som en af flere centrale nøgler til samfundet.

Kronprinse­sse Mary begrunder donationen med, at hun efter et besøg hos Bydelsmødr­ene blev dybt imponeret over kvindernes forandring­shistorier.

»Nogle af kvinderne har levet et meget isoleret liv, men i mødet med Bydelsmødr­ene oplever de, at døren til samfundet langsomt åbner sig,« udtaler hun i en pressemedd­elelse.

 ??  ??
 ??  ?? Kronprinse­sse Mary har gennem Mary Fonden doneret 250.000 kr. til Bydelsmødr­e.
Kronprinse­sse Mary har gennem Mary Fonden doneret 250.000 kr. til Bydelsmødr­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark