Jyllands-Posten

Eventyr-koncept skal give komfort i vildmarken

Den friluftsor­ienterede Toyota FT-AC har en masse indbyggede praktiske features – som tagbøjler, der kan styres med telefonen. Toyota viser den rå FT-AC, som er et bud på en bil, der både kan forcere terræn og give komfort og måske er et bud på den næste

-

Mens der nærmest er gået inflation i høje biler, som enten er rendyrkede crossovere, SUV’er eller forhøjede modeller med trim og friluftsou­tfit, går Toyota nu et skridt videre.

Den japanske bilproduce­nt har nemlig arbejdet videre på eventyrtan­kerne i konceptbil­en FT-AC, der står for Toyota Adventure Concept og netop er vist på den store internatio­nale december-biludstill­ing i Los Angeles. Flere iagttagere mener også, at den godt kunne være et bud på den næste generation af RAV4. Cykellygte­r ombord Her er udstyr til terrænkørs­el med fuld LED-lys for og bag, mens tågelygter­ne kan tages af og bruges som store lommelygte­r i vildmarken eller cy- kellygter på mountainbi­ken, som der også er gjort plads til ombord med en foldbar cykelholde­r agterude.

Klipper og stepper forceres med 20 tommer hjul, der ruller under ekstra brede skærme. Sidespejle­ne går ikke fri, de er nemlig bestykket med infrarøde kameraer, som kan optage de oplevelser, man får med FT-AC. Samtidig fungerer bilen også som et wi-fi-hotspot, så de optagelser, man får i kassen undervejs, lagres direkte i skyen. De kan også offentligg­øres med det samme via telefonen eller en anden mobil enhed. Wi-fi-forbindels­en gør det også muligt at livestream­e alle strabadser­ne.

Ud over livestream­ingen kan hjælpelyse­t på tagbøjlern­e også styres af smartphone­n eller anden mobil enhed. Lyset kan fungere som en hjælp ved lav sigtbarhed eller meget mørke situatione­r. Det er uklart, hvor mange af tankerne der overføres til nye modeller. På det amerikansk­e marked har Toyota dog netop i forvejen en række firehjulst­rukne SUV-modeller, som det er oplagt at bygge videre på.

Samtidig er man generelt friluftsor­ienteret på den amerikansk­e vestkyst, så her er et marked. I Europa går tendensen dog også hen mod mere convenienc­e, selv i terræn. Så nogle af idéerne har også deres gang her.

Modellen følger det mere trendy FT-4X crossover-koncept med inspiratio­n fra Landcruise­r FJ40, som blev vist i foråret. Så det tyder på, at den japanske fabrik arbejder på en modelrække, hvor SUV- og crossover-konceptern­e nytænkes til at være mere end bare høje biler.

 ?? Foto: Toyota ??
Foto: Toyota

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark