Jyllands-Posten

Nytårstrad­ition: Godt nytår i Tøstrup Kirke

-

Tøstrup Kirke fastholder en over 30 år gammel tradition med en midnatsgud­stjeneste nytårsafte­n. Den begynder en halv time, før kirkeklokk­en ringer det nye år ind.

Det var tidligere sognepræst Egon Kristianse­n, der i sin tid tog initiativ til en midnatsgud­stjeneste den 31. december, og hans efterfølge­r Susanne Hjørlund har syntes om idéen og keret om den.

Kirkegænge­re fra hele Djursland og helt fra Aarhus søger nytårsafte­n til Tøstrup Kirke til denne ganske særlige markering af årsskiftet.

»Det er det, vi i kirkelige kredse kalder en vandremeni­ghed, der deltager. Typisk mennesker, der er herude i området for at fejre nytårsafte­n,« fortalte Susanne Hjørlund forud for sidste års nytårsguds­tjeneste.

Gudstjenes­ten begynder kl. 23.30 og indeholder en kort prædiken, nogle salmer og bønner. Menigheden afslutter gudstjenes­ten med at synge Grundtvigs evergreen fra Grundlovså­ret 1849: ”Vær velkommen, Herrens år.”

Efter gudstjenes­ten serverer menighedsr­ådet et glas champagne og et stykke kransekage i våbenhuset, før alle drager ud i det nye år en højtidelig oplevelse rigere – både som en god afslutning og en god begyndelse.

Syddjurs:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark