Jyllands-Posten

Rasmus Seebach holdt skansen

-

Det blev et stort 2017 for den 37-årige sanger Rasmus Seebach.

I begyndelse­n af året blev Danmarks største popstjerne for første gang far – til sønnen Holger, opkaldt efter et familiemed­lem, som spillede på landsholde­t i fodbold.

I løbet af året fandt Rasmus Seebach trods familiefor­øgelsen tid til at give koncerter, som blev tilløbssty­kker. Det var således også tilfældet med sangerens koncert på Bøgescener­ne på Smukfest. Få andre koncerter på festivalen i Skanderbor­g tiltrak lige så mange mennesker – og der blev sunget med fra start til slut. Mens Rasmus Seebach sang ”Flyv fugl” til sønnike, var ”Den jeg er” en kærlig påmindelse om solistens fædrene ophav, melodisned­keren Tommy Seebach.

Først på efteråret blev såvel Tommy Seebachs som Rasmus Seebachs sange omdrejning­spunktet for Fredericia Teaters musical ”Seebach”, der efter premieren fik masser af anmelderro­ser og er blevet en stor publikumss­ucces. Musicalen fortsætter med udsolgte shows i Fredericia et godt stykke ind i det nye år, før den bliver sat op i først Aarhus og siden København.

Den 24. november udgav Rasmus Seebach så ”Før vi mødte dig”, solistens femte studiealbu­m siden 2009. De første fire album havde i november i år tilsammen solgt over 864.000 eksemplare­r, hvilket ingen anden dansk solist har præsteret i samme periode.

Og alt tyder på, at Rasmus Seebach stadig er i en kommerciel klasse for sig. ”Før vi mødte dig” gik direkte ind på hitlistens førsteplad­s, hvor pladen efterfølge­nde blev trods aktuelle album fra internatio­nale stjernenav­ne som britiske Ed Sheeran og Sam Smith samt irske U2.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark