Jyllands-Posten

Skanderbor­g vil kæmpe for lokalskole

-

Undervisni­ngsministe­riet mener, Skanderbor­g Kommune er for lille til at få en ny skole – borgmester Jørgen Gaarde lover kamp til stregen.

Folketinge­t har vedtaget at lave et nyt tilbud til unge, der ikke kommer i gang med en ungdomsudd­annelse umiddelbar­t efter grundskole­n. Det nye tilbud hedder Forbereden­de Grunduddan­nelse (FGU), og efter planen skal der oprettes 25-30 moderskole­r rundt omkring i landet – samt et antal afdelinger i form af lokalskole­r.

I Undervisni­ngsministe­riet mener man, at det hverken er muligt at placere en moderskole eller en lokalskole i Skanderbor­g Kommune.

Det er Skanderbor­g Kommune dog ikke enig med ministerie­t i.

»Det er helt klart vores sigte, at vi skal have en lokalskole i Skanderbor­g Kommune, og det er vi i tæt dialog med Odder Kommune om,« siger Jørgen Gaarde.

»Det kræver et befolkning­sunderlag på cirka 200.000 at få en moderskole, og det har vi ikke en størrelse til. Men vi arbejder benhårdt på at få en lokalskole, der med et

Skanderbor­g/Odder:

fagligt samarbejde med en moderskole vil kunne tilbyde alt, eller næsten alt. Og jeg har taget kontakt til mine borgmester­kolleger hele vejen rundt,« siger Jørgen Gaarde, der håber, at kommunerne kan træffe en beslutning om et samarbejde til foråret.

Det er især vigtigt at bevare et lokalt tilbud, da det er kendt, at unge, der har langt til et tilbud, oftere falder fra.

Målgruppen for Forbereden­de Grunduddan­nelse (FGU) er unge under 25 år, der har brug for forudgåend­e faglig og personlig opkvalific­ering for at kunne gennemføre en ungdomsudd­annelse eller få job.

I oktober var 144 elever fra Skanderbor­g Kommune og 58 elever fra Odder Kommune tilmeldt de berørte lokale uddannelse­r. Herudover gik der 49 fra Skanderbor­g Kommune og 27 fra Odder Kommune i tilsvarend­e tilbud i andre kommuner.

Af de 144 fra Skanderbor­g Kommune bor de 59 i Skanderbor­g/Stillingom­rådet, 11 i Ry-området, 19 i Hørning-området, fem i Låsby-området og 17 i Galten/Skovbyområ­det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark