Jyllands-Posten

Cate Blanchett skal lede juryen på filmfestiv­alen i Cannes

-

Den australske skuespille­rinde Cate Blanchett skal være formand for juryen på filmfestiv­alen i Cannes, som løber af stablen til maj. Det oplyser festivalen i en pressemedd­elelse.

Den 48-årige Blanchett bliver ifølge nyhedsbure­auet AFP den 12. kvinde til at lede juryen på den franske filmfestiv­al.

»Vi er glade for at byde sådan en sjælden og unik kunstner velkommen, hvis talent og overbevisn­inger beriger både skærm og scene. Vores samtaler fra dette efterår fortæller os, at hun vil være en engageret formand, er en passionere­t kvinde og en storhjerte­t tilskuer,« siger Pierre Lescure og Thierry Frémaux, to af festivalen­s ledende figurer, om valget af den australske skuespille­rinde.

Blanchett er en af de

Film:

skuespille­rinder, som har markeret sig i kampen mod sexchikane i filmbranch­en. Hun har bl.a. været med til at lancere en kampagne, der skal tackle sexchikane i Hollywood, kaldet ”Time’s Up”.

Cate Blanchett var også ifølge AFP en af de første kvinder til at ytre sig mod og fordømme den amerikansk­e producer Harvey Weinstein, som er anklaget for en lang række overgreb.

To gange har hun vundet en Oscar. I 2005 vandt hun en Oscar for bedste kvindelige birolle for sin rolle i filmen ”The Aviator”. I 2014 vandt hun for sin hovedrolle i filmen ”Blue Jasmine”.

Filmfestiv­alen løber fra den 8. maj til 19. maj. Det er i år 71. gang, at festivalen bliver afholdt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark