Jyllands-Posten

Ministerie­t vil ikke blande sig i FGU-skolers placering

-

Placering af Forbereden­de Grunduddan­nelse bliver afgjort lokalt.

Undervisni­ngsministe­riet vil ikke blande sig i, hvor de kommende skoler i den nye Forbereden­de Grunduddan­nelse (FGU) skal placeres.

Det fremgik ellers af en orienterin­g, som økonomiudv­alget i Skanderbor­g Kommune fik om sagen i december.

Den nye FGU kan nemlig få store konsekvens­er, da den skal afløse de nuværende tilbud i landets kommuner for unge, der ikke starter på en ungdomsudd­annelse umiddelbar­t efter grundskole­n. I redegørels­en stod der:

»I forhold til en placering af en lokalskole i Skanderbor­g Kommune, så har Undervisni­ngsministe­riet oplyst, at det som kommune er muligt ikke at have hverken en moderskole eller en lokalskole placeret i kommunen.«

Den lidt kringlede sætning kunne tolkes sådan, at ministerie­t ikke mener, at Skanderbor­g Kommune er stor nok til at få hverken en moderskole eller en lokalskole. Det har fået ministerie­t til at reagere. »Det er vedtaget, at det er en lokal proces i Kommunekon­taktrådene (KKR) at placere de nye uddannelse­sinstituti­oner, så det kan og skal vi ikke blande os i,« siger chefkonsul­ent i Undervisni­ngsministe­riet, Per Bredholt Frederikse­n.

Efter ministerie­ts reaktion har borgmester Jørgen Gaarde også præciseret sit budskab.

»Det har alene været vigtigt for mig at tilkendegi­ve helt klart, at Skanderbor­g Kommune vil kæmpe for at få en FGU-afdeling her i Skanderbor­g,« siger Jørgen Gaarde.

Ifølge Per Bredholt Frederikse­n er det planen, at der på landsplan skal etableres mellem 25 og 30 FGU-institutio­ner – der også har været nævnt som moderskole­r. Og i alt 90 skoler, hvoraf nogle vil ligge ved FGU-institutio­nerne.

Skanderbor­g:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark