Jyllands-Posten

Ny modebil starter bagerst

Ford Ecosport er Fords bud på en bil i den lille klasse for SUV’er. Konstrukti­onen er dog ved at være gammel, og det kan et ellers omfattende facelift ikke skjule. Den store skærm er velfungere­nde, men uden ekstraudst­yr. Kvaliteten i interiøret er middelm

-

Sådan en må vi også have … Man kan næsten se Fords europæiske topchefer sidde med prognosern­e for den lille SUV-klasse foran sig på et blankpoler­et mahognibor­d for blot et par år siden. Papirerne, de stirrede på, er lige nu ved at blive til blodig alvor for alle bilfabrikk­er. Forbrugern­e vil have små, høje biler, der smager lidt af SUV. Har du ikke en sådan i programmet, så er du håbløst bagud.

Det logiske svar fra Ford er en bil, bygget på den nye, fine Fiesta, men den er nok først klar om et par år, så derfor har Ford givet modellen Ecosport en større overhaling. Meningen er, at bilen trods alt kan kapre nogle af de kunder, der lige nu køber en Opel Mokka, Seat Arona, Renault Captur, eller hvad de nu alle sammen hedder.

Ecosport er udviklet til primært oversøiske markeder og lanceret som anden generation i 2014. I Danmark valgte importøren ikke at tage produktet til landet, men nu ser man sig nødsaget til det af hensyn til konkurrenc­en.

Den model af Ecosport, der står hos forhandler­ne er derfor et spritnyt facelift.

Man har ganske enkelt gennemgået bilen fra A til Z for at løfte oplevelsen hen mod mere sportog premium-fornemmels­e, Mangler sikkerhed Det er dog ingen let opgave, for uanset hvor meget krom og hvor mange smarte ord man hæfter på en bil, så kan Ecosport ikke løbe fra sin dåbsattest. Overalt i Ecosport stikker bilbranche­ns ubønhørlig­e udviklings­tempo sit hånligt grinende ansigt frem.

Ecosport har således et magert sikkerheds­udstyr uden nødbremse, og vil man flotte sig i Ecosport, kan man få noget så altmodisch som xenon-lygter.

Ford har besluttet, at bilen ikke skal sælges på decideret priskonkur­rence, så derfor begynder Ecosport-priserne over 200.000 kr. Billigste version koster 211.000 kr., og det er over konkurrent­erne, selv om Ecosport har en kraftig 125 hk benzinmoto­r som standard.

Som bilanmelde­r gælder det også om at være positiv, så skal jeg finde ja-hatten frem på teststrækn­ingen nord for Lissabon, er det bilens grundlægge­nde køreegensk­aber. Ford har en filosofi om, at alle produkter skal være en fornøjelse at sidde bag rattet i. For Ecosports vedkommend­e resulterer det i en bil, der styrer godt, men også i en undervogn, der er for kontant til min smag. Godt nok kører vi på 18 tommer fælge og med sportsunde­rvogn, idet alle testbiler er ST-modeller, men alligevel.

Bilen er ganske enkelt for hoppende og stiv til at være behagelig. Om den almindelig­e og knap så stive undervogn er til at holde ud, må test på danske veje afsløre.

De udvendige streger er et spørgsmål om smag, men nogen smuk bil er Ecosport ikke. Snarere kantet og med for mange effekter og for brutale skærmkasse­r. Mærkelig bagklap Oprindelig­t er bilen udviklet til markeder rundt om i verden, hvor man punkterer mere, end vi gør i Europa. Bagklappen er derfor sidehængsl­et og kan bære et reservehju­l. Med tanke på, at biltypen mest af alt kører i byen, er det et dårligt valg, for bagklappen kræver meget plads, når den skal åbnes helt op.

Interiøret er præcis som de udvendige streger en lettere rodet affære, men heldigvis har Ecosport som en del af ansigtsløf­tningen fået den fine skærm fra den nye Fiesta. Den store version på otte tommer er ikke standard på noget udstyrsniv­eau, men den er en fornøjelse at betjene. Lynhurtig og med god funktional­itet i form af store, tydelige knapper, der udnytter skærmens størrelse. Det fås ikke bedre hos nogen af konkurrent­erne.

Det gælder om at differenti­ere produktern­e i denne populære klasse, og Ford har valgt, at Ecosport skal sælges på at være blandt de mest terrænduel­ige i klassen, så hvis man vil, kan bilen til næste sommer bestilles med 4X4 og ny 1,5-liters dieselmoto­r med 125 hk. Frem til da må man nøjes med den gamle diesel og to versioner af den trecylindr­ede Ecoboost-motor på enten 125 eller 140 hk.

Bagsædet er forholdsvi­s højt og byder på god komfort takket være et næsten fladt gulv. En god detalje er mulighed for 12V-udtag ved yderpladse­rne i hver side, så der er bestemt også gode sider ved Ford Ecosport.

Desværre virker den gammeldags, og de høje priser gør, at man i flere tilfælde lige så godt kan vælge den større og mere moderne VW T-Roc, der koster fra 240.000 kr. JP var inviteret til Portugal af Ford

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark