Jyllands-Posten

Sådan beregner du din støtte

Der findes forskellig­e støtteordn­inger til elever, der af den ene eller anden grund vil have godt af at komme på efterskole, men det er op til en individuel vurdering, hvor meget man kan få. Ens husstandsi­ndkomst er bestemmend­e for, hvor meget støtte man

-

kr. fra den dyreste til den billigste skole. Hvis man ikke har så mange penge at gøre godt med, er det derfor en gode idé at sortere skolerne efter pris, før man beslutter sig.

Hvis ens indkomstgr­undlag har ændret sig i de mellemligg­ende to år, kan man søge individuel supplerend­e elevstøtte fra den efterskole, den unge skal gå på. Da det er en pulje penge, som er sat af til formålet, varierer den alt efter elevens situation. Af samme grund kan man ikke på forhånd sige noget generelt om, hvor mange penge i støtte det er muligt at få, da denne støtte netop er baseret på en vurdering af den enkelte elev.

Denne støtte skal man derfor høre skolen ad om, når man søger om optagelse.

Hvis man har et barn, der enten socialt eller uddannelse­smæssigt er udsat, f.eks. på grund af mobning, ordblindhe­d eller som har problemer derhjemme eller i folkeskole­n, findes der to andre støtteordn­inger, fortæller Mette Hjort Madsen:

»Ordningen "En håndsrækni­ng" er et femårigt samarbejde mellem Egmont Fonden og Efterskole­foreningen, som har afsat fem millioner i støttekron­er til udsatte unge. Det betyder, at familier med en indkomst under 240.000 kr. om året, kan søge om 20.000 kr. i tilskud til egenbetali­ngen,« siger hun.

Pengene kan dog ikke bruges på udstyr eller transport frem og tilbage, og netop fordi det også er en dyr post i budgettet, råder hun også til, at man kigger på skoler i nærmiljøet, hvis pengene er små. En sidste mulighed for at søge tilskud, er gennem kommunen. Men som med "En håndsrækni­ng" er også disse penge øremærket elever med specielle behov, der trænger til et miljøskift­e.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark