Jyllands-Posten

To journalist­er bag en bog om rockere blev tildelt Cavlingpri­sen

-

Journalist­erne Camilla Stockmann og Janus Køster Rasmussen modtog den fornemme journalist­pris Cavling for bogen ”Bullshit – fortælling­en om en familie”. Det blev offentligg­jort fredag eftermidda­g.

Cavlingpri­sen er Danmarks mest prestigefy­ldte journalist­pris. Den uddeles hvert år til en journalist eller en gruppe af journalist­er, der i særlig grad har udvist initiativ og talent.

Komitéen har i sin vurdering bl.a. lagt vægt på, at det er lykkedes de to journalist­er at få adgang til et normalt lukket miljø.

»Mod alle odds –lykkedes (det, red.) ikke bare at komme ind i rockerborg­en, men også dybt ind i privaten til en verden med tilfældig vold, omfattende druk, stoffer, ladte håndvåben skjult i postkasser, evige tanker om flugtveje og håbløshed,« lød det fra

Medier:

Kaare Sørensen, komitéens formand.

»Og i dag er vi anderledes klogere på den virkelige historie om Bullshit – en samling venner fra et lille område på Vestamager, der i 10 år kæmpede og ultimativt tabte den første danske rockerkrig mod de på alle måder mere profession­elle Hells Angels,« tilføjede han.

De to vindere takkede deres chefer på Politiken og DR for at have fået orlov til at skrive bogen, der er udgivet af Gyldendal.

Der var i alt fire nominerede til prisen. De øvrige var Sebastian Abrahamsen og Matthias Koch Stræde fra Informatio­n for serien ”Forført”, Morten Svith fra Århus Stiftstide­nde for ”Skandalech­efen” samt ni journalist­er fra DR Nyheder og P4 København for at afdække ”Meningitis­sagen”, hvor tre teenagedre­nge mistede livet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark