Jyllands-Posten

Vi elsker musik til træning, men hvad hører vi?

-

Et gennemgåen­de tema på alverdens lister over nytårsfors­æt synes at handle om at komme i form. Og for at det hårde arbejde på løbebåndet bliver lidt sjovere, opretter mange en personlig playliste.

Hos streamingt­jenesten Spotify findes der flere end 25 mio. træningspl­aylister, og afspilning­en af disse lister stiger lige efter den 1. januar. Som inspiratio­n har tjenesten derfor offentligg­jort de mest populære træningsnu­mre.

I Danmark er Eminems ”Till’ I Collapse” den mest streamede træningssa­ng. På andenplads­en finder man nummeret ”Rockstar” fra et af 2017’s nye talenter, Post Malone, imens Jax Jones har placeret sig på tredjeplad­sen med nummeret ” You Don’t Know Me”.

Det er ikke alle steder, at træningspl­aylister er lige populære, men i Danmark er det meget brugt. København ligger på en femteplads over de byer i verden, hvor træningspl­aylister er mest udbredt. Oslo ligger i toppen og efterfølge­s af Miami og Washington. Men der findes ikke kun lister til løb og styrketræn­ing. Således steg streaming af musik til vandcyklin­g med 85 pct. i 2017, imens playlister til bryggeriyo­ga (yoga dyrket på bryggerier) steg med 137 pct. Er du én af dem, der overvejer at dyrke yoga med pygmægeder, findes der også en playliste til det. God fornøjelse.

Musik:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark