Jyllands-Posten

Hugo Helmig havde det største danske radiohit i 2017

-

Med dét efternavn er der noget at leve op til. Og det gik over alt forventnin­g for Hugo Helmig – Thomas Helmigs søn – i 2017. Hans debutsingl­e “Please Don’t Lie”, der udkom i juni 2017, er netop blevet kåret som årets største danske radiohit i 2017.

Han slår dermed mere etablerede navne som Scarlet Pleasure, Mads Langer og Lukas Graham og står faktisk bag den eneste danske sang på listen over de 10 mest spillede sange på dansk radio sidste år.

”Please Dont Lie” er skrevet af Hugo Helmig selv sammen med sin faste samarbejds­partner og producer Emil Falk og er sendt ud via det uafhængige danske musikselsk­ab The Bank.

Hugo Helmig udtaler i en pressemedd­elelse: »Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestille­t mig en start som denne. Jeg er utroligt glad og stolt over, at en sang, som Emil og jeg

Musik:

har skrevet, er nået så langt ud.«

Om sit efternavn sagde Hugo Helmig sidste år til Jyllands-Posten: »Hvis jeg blot kaldte mig Hugo, kunne nogen måske få den helt forkerte opfattelse, at jeg vil lægge afstand til min far. Intet kunne være mere forkert. Han er et af de klogeste mennesker, jeg kender, og han ved godt, at jeg ser op til ham.«

Hugo Helmig følger op på den store succes med den nyeste single “Eyes Wide Shut”, der allerede bliver spillet på en del danske radiostati­oner. Den nye sang skildrer et turbulent forhold til en pige, der er »lige dele spændende og alt for langt ude«. I sangen viser Hugo Helmig en noget mere energisk side af sig selv. Han begiver sig i øvrigt ud på en længere turné, der begynder i Odense den 18. januar og rammer store dele af landet, inden den afrundes i Esbjerg den 24. marts.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark