Jyllands-Posten

Nyt vejsystem bekymrer i Vitten

-

2-minus-1-vej skal diskuteres på borgermøde i Vitten. Det sker på et borgermøde torsdag den 18. januar kl. 19 i Vitten Forsamling­shus.

Indkalder er Favrskov Kommunes trafik- og vejafdelin­g, som efter at have lagt nyt asfalt på Vittenvej planlægger at indføre den såkaldte 2-minus-1-vej gennem byen. I Favrskov er denne vejtype kun kendt mellem Selling og Hadbjerg, hvor den blev indført for at sikre skolebørn på cykel bedst muligt.

Men i Vitten er der særdeles tung trafik fra vognmanden Frode Laursen A/S. Og derfor bekymrer det flere borgere i Vitten.

Tina Carlsson, som bor med sine børn ud til Vittenvej, har set, at kommunen nu har sat et skilt op med ”Børn på vejen”.

»Vores børn har hidtil kunnet cykle på cykelstien gennem byen, men nu er det skilt blevet fjernet, og i

Favrskov:

stedet har man sat skiltet ”Børn på vejen” op. Vil man bruge vores levende børn som fartdæmpen­de foranstalt­ning?« spørger Tina Carlsson.

Fra trafik- og vejafdelin­gen lyder det forud for borgermøde­t, som afdelingen naturligvi­s møder op til, at det, der har været betragtet som cykelsti i byen, faktisk er lavet som et fortov, man normalt ikke cykler på.

Med 2-minus-1-vej er det samtidig muligt at genindføre 40 km/t hastigheds­grænsen, fortæller afdelingen.

2-minus-1-vej er en vejtype, hvor der er én vejbane og bred vejkant i begge sider. Flere danske kommuner har etableret denne i landdistri­kterne ved at ændre eksisteren­de tosporede veje. Målet med etablering­en af 2-minus-1veje er at give plads til cyklister og fodgængere på vejen og dermed undgå at etablere nye gang- og cykelstier.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark