Jyllands-Posten

Ryomgård har fået Natteravne

-

Michael Skaaning Johansen, tilflytter til Ryomgård og kandidat for Det Radikale Venstre ved kommunalva­lget i november, er initiativt­agereb til Natteravne­ne i Ryomgård, som kort tid før jul debuterede i offentlig sammenhæng og ligeledes har været synlige i juledagene.

»Vi er cirka 25 voksne mennesker lige nu, der har sagt ja til at være med i Natteravne­ne,« fortæller Michael Skaaning Johansen, som understreg­er, at der ikke er tale om et vagtværn af bekymrede voksne.

»Slet ikke, vi følger de spilleregl­er, der er for foreningen Natteravne­ne på landsplan. Vores mål er at skabe øget tryghed lokalt, når unge fester og har det sjovt,« siger Michael Skaaning Johansen.

Ved altid at gå i hold på tre i det offentlige rum og bære Natteravne­nes karakteris­tiske gule jakker er Natteravne­ne meget synlige og tilgængeli­ge for en snak med de unge, der selv ønsker at tale med Natteravne­ne.

Natteravne påtager sig hverken politimæss­ige eller profession­elle sociale opgaver, og Natteravne­ne har ingen særlige beføjelser.

Michael Skaaning Johansen tog initiativ til at danne Natteravne­ne i Ryomgård efter længere tids debat på de sociale medier om lokale unges ageren i det offentlige rum. Han håber, at der kan laves noget tilsvarend­e i Kolind.

Syddjurs:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark