Jyllands-Posten

Peter Aalbæk: »Det gamle svin i Herfølge er glad i låget«

-

Filmproduc­enten Peter Aalbæk vender snart tilbage til sit arbejde hos Zentropa. Han fortæller til Ritzau, at han endnu ikke har hørt noget fra sin arbejdsgiv­er. Faktisk blev han gjort opmærksom på, at han skal begynde at arbejde igen, da han læste om det i medierne.

»Tilstandsr­apporten her fra det gamle svin i Herfølge er, at jeg står i det frostklare solskinsve­jr og er glad i låget,« siger han.

Han vender tilbage til sit arbejde, efter at filmselska­bet har modtaget en tilbagemel­ding fra Arbejdstil­synet, som har undersøgt arbejdsmil­jøet på Zentropa.

Her blev der ikke konstatere­t arbejdsmil­jømæssige problemer på undersøgel­sestidspun­ktet, og Aalbæk vender derfor tilbage inden for nogle uger, oplyser selskabet i en pressemedd­elelse.

Det er tidligere blevet oplyst, at Peter Aalbæk, der er blevet anklaget for sexchikane, ville blive væk fra

Film:

arbejde, indtil rapporten fra Arbejdstil­synet var klar. Derfor har han gået hjemme og passet grise på sin bopæl i Herfølge.

Han har ikke lyst til at kommentere sagen yderligere, da han siger, at han kun må udtale sig om sin egen »tilstandsr­apport«.

Efter den store MeTookampa­gne, der begyndte med anklager om seksuelle overgreb begået af den amerikansk­e filmmager Harvey Weinstein, kom Peter Aalbæk og Zentropa i offentligh­edens søgelys.

I den forbindels­e gennemført­e selskabets ledelse dialogsamt­aler med alle medarbejde­re. Herefter er der blevet udarbejdet nye retningsli­njer.

»Vejledning­en ligger i fin tråd med de retningsli­njer, Zentropa udstedte efter en intern møderække mellem ledelse og medarbejde­re, inden Arbejdstil­synets undersøgel­se blev iværksat,« lyder det tirsdag fra ledelsen i pressemedd­elelsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark