Jyllands-Posten

Syddjurs har bragt sygefravær­et ned

-

Syddjurs Kommune har nedbragt sit samlede sygefravær fra 5,7 pct. i 2016 til 5 pct. med udgangen af 2017. Næste mål hedder 4,5 pct. med udgangen af 2018.

Med en sygefravær­sprocent på fem er Syddjurs Kommune i mål med årsmålet på netop 5 pct. i sygefravær inden 2018.

Faldet er bl.a. sket på sundheds- og omsorgsomr­ådet, hvilket sparer kommunen for 1,8 mio. kr. i lønudgifte­r, bare på det område.

I september 2016 vedtog kommunen et mål om at have et sygefravær på højst 5 pct. for hele Syddjurs Kommune, hvilket ville betyde, at kommunen ville placere sig blandt den tredjedel af landets kommuner, hvor sygefravær­et er lavest med udgangen af 2017.

Landets andre kommuner har også arbejdet målrettet med sygefravær, og landsgenne­msnittet er derfor forbedret. For det kom-

Syddjurs:

mende år har Syddjurs Kommune derfor skærpet målsætning­en, således at kommunens nye mål for 2018 er på 4,5 pct. og en placering blandt den nederste fjerdedel på landsplan.

»Sygefravær har stor betydning for vores drift og kan give store ekstra udgifter til løn og dagpenge, når det ikke håndteres. Det har også stor betydning for det enkelte menneske, hvis sygdom er årsag til, at man mister kontakten til arbejdsmar­kedet. Men det stopper ikke her. Vi vil naturligvi­s fortsætte arbejdet med at få en god og sund kultur omkring sygefravær, sådan at både det korte og lange sygefravær sænkes,« siger borgmester Ole Bollesen.

For at sikre at årsmålet blev nået, blev der bl.a. blevet ansat en sygefravær­skonsulent og etableret en intern sygefravær­sportal med statistikk­er og vejledning­er til ledere og medarbejde­re.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark